Gezond gewicht

Praten over gewicht

Mensen vinden het vaak moeilijk om openlijk te praten over gewicht. Omdat ze bang zijn dat ze iemand beledigen of iets verkeerds zeggen. Zelfs zorgverleners vinden dit soms lastig! Bij LEFF begrijpen we dat gewicht een gevoelig en persoonlijk onderwerp is om te bespreken. Toch willen we het onderwerp niet vermijden. Bij LEFF vinden we juist dat iedereen in staat moet zijn om openlijk en respectvol te praten over gewicht. Zodat meer mensen de stap nemen om te werken aan een gezond gewicht.

Geen eigen schuld, dikke bult

Helaas zijn er nog steeds mensen die zeggen dat boven een gezond gewicht zijn je eigen schuld is. Of de schuld van de ouders, wanneer kinderen boven een gezond gewicht zijn. In onze huidige omgeving, vol verleiding, is het niet raar dat mensen boven een gezond gewicht raken.

Bij LEFF willen we meer gezinnen ondersteunen om gezondere keuzes te maken en actiever te worden. We hebben respect voor elkaar en we zorgen voor een veilige omgeving waarbij iedereen zich prettig voelt. We oordelen niet en leggen geen regels op.


Bij LEFF worden kinderen en ouders fitter, gezonder en blijer!

Wat is een gezond gewicht?

LEFF is voor kinderen tussen de 7 en 13 jaar oud, die boven een gezond gewicht zijn en hun ouders. Dat betekent dat er sprake is van een gewicht, dat niet past bij de lengte en de leeftijd van deze kinderen.

Zorgverleners noemen dat overgewicht of obesitas. Het is dan belangrijk om te werken aan een gezonder gewicht. Zodat deze kinderen kind zich net zo fit, gezond en blij als andere leeftijdsgenoten gaan voelen.


LEFF kan gezinnen hier bij helpen! Op een leuke, makkelijke en gratis manier.

LEFF nodig?

Maak jij je zorgen over het gewicht van je kind? Of heeft een zorgverlener gezegd dat het belangrijk is om te werken aan een gezond gewicht voor je kind? Dan is LEFF iets voor jullie!