LEFF-team

smallingerland

LEFF-coach
Mirjam Veltman

Smallingerland_Mirjam.jpg"Mijn naam is Mirjam Veltman en woon ik in Drachten samen met mijn 3 kinderen. Mijn functie bij LEFF is coach Voeding en Gedrag. In het dagelijks leven naast LEFF, heb ik een eigen praktijk in voeding- en gedragtherapie. Van daar uit neem ik veel kennis en kunde mee naar de LEFF bijeenkomsten. 

LEFF is een ontzettend leuk interactief programma voor ouders en kinderen. En het is een enorme meerwaarde voor het hele gezin dat ouders en kinderen samen deelnemen aan dit programma. In het eerste uur van LEFF vertel ik (vaak samen met de LEFF-assistente) de ouders en kinderen over o.a. gezonde voeding; wat is dat nu eigenlijk? Maar het gaat ook over waarom bewegen zo belangrijk voor je is en over je zelfvertrouwen. Het tweede uur praat ik alleen met de ouders over alle opvoedingsproblematiek die komt kijken bij het veranderen van je leefstijl. Met hen stel ik doelen op om de gedragsveranderingen door te voeren. Maar ook de kinderen stellen doelen en het mooie van LEFF is dat na een aantal bijeenkomsten de kinderen, de ouders gaan verbeteren. En andersom natuurlijk ook. En zo kom je thuis tot een prachtige samenwerking tussen ouders en kinderen om op een leuke manier tot een gezonde leefstijl te komen voor nu en in de toekomst."


LEFF-beweegcoach
Sietse Pieksma

"Hallo! Mijn naam is Sietse Pieksma en ik ben beweegcoach bij LEFF. Ik ben 26 jaar oud en ik woon samen met mijn vrouw en dochtertje in Drachten.

Ik ben bij Het Sportbedrijf Drachten werkzaam als Coach Sport & Bewegen, waarbij ik veelal activiteiten in de buurt uitvoer. Zo ben ik ook betrokken bij LEFF. Als beweegcoach verzorg ik het gedeelte in de gymzaal voor de kinderen. In de gymzaal doen we verschillende spellen en oefeningen, waardoor we met plezier dingen over bewegen en ons lichaam leren.

Zelf doe ik al jaren fanatiek aan voetbal en ben ik de laatste tijd ook bezig met bootcamp. Bij dit laatste vind ik het ook interessant om trainingen te ontwerpen en te geven. Het mooie van bootcamp is dat iedereen dit op zijn of haar eigen niveau kan uitvoeren, terwijl je wel als groep kunt trainen.

Samen met de LEFF-coach en LEFF-assistent is het altijd gezellig en leerzaam bij de LEFF-bijeenkomsten! Ik hoop je te zien bij LEFF!"


LEFF-assistent
Wini Dijkstra - Bouma

Mijn naam is Wini Dijkstra -Bouma. Ik ben getrouwd en woon in Drachten, samen met mijn man en poes.
Ik ben moeder van een jongenstweeling. Mijn hobby s zijn lezen, bloemstukken maken en sporten

 

 Na 18.5 jaar voor mijn verstandelijk beperkte tweeling te hebben gezorgd, ben ik in 2017 het LEFF-team gaan versterken als LEFF-assistente. Ik vind het een fantastische uitdaging om met kinderen te werken en bezig te zijn met gezond voeding in combinatie met bewegen, en ben dan ook blij met de positieve reacties van deelnemers.

Dus lieve ouders met kinderen (boven het gemiddelde gewicht) meldt u aan bij LEFF en ik hoop u graag te ontmoeten!