LEFF-team

dordrecht

LEFF-coach

Willy van Dijk - Helmer

Willy_van_Dijk_Dordrecht_200.jpg"Hallo, mijn naam is Willy van Dijk en ik ben jeugdverpleegkundige en HBO pedagoog. Ik werk in de Jeugdgezondheidszorg van Dordrecht bij Careyn. In de Jeugdgezondheidszorg zie ik jongeren in de leeftijd van 5 - 17 jaar en hun ouders en bespreken we gezondheid, leefstijl en welzijn. Daarnaast geef ik cursussen over opvoeding en leefstijl. Samen met Nick heb ik de cursus Club Fit 4 Dordrecht gegeven en vanaf dit najaar gaan we starten met LEFF.

LEFF is een ontzettend leuk programma zoals je op deze website kunt lezen. De cursus bestaat uit veel doen, samen plezier hebben en ook nog nieuwe dingen leren! Ik heb er veel zin en ik hoop op veel enthousiaste gezinnen die gaan starten met LEFF!"

 

LEFF-beweegcoach

Nick Gemser

Nick_Gemser_klein.jpg

Mijn naam is Nick Gemser en ik ben Buurtsportcoach in de leeftijdscategorie 6-12 jaar in Dordrecht West.  Op 12 “Doe FF Gezond” scholen verzorg ik samen met sportpromotoren en verenigingen verschillende gym- en sportlessen. Sinds dit jaar geef ik ook aan de 4-6 jarigen “Gymkriebels”. Dit zijn gymlessen voor kleuters ter voorbereiding op het bewegingsonderwijs vanaf groep 3.

Daarnaast ben ik bezig met verschillende projecten als “Groen doet goed”, “Club Fit 4 Dordrecht”, “LEFF” & “KinderResto van Harte”. Een gemeenschappelijk doel van al deze projecten is de combinatie van voeding, bewegen en educatie ter bevordering van de gezonde leefstijl. Basisscholen, docenten, ouders en vrijwilligers spelen hierin een ontzettend belangrijke rol!

Sinds september ben ik Beweegcoach van LEFF Dordrecht. Momenteel nog in een assisterende rol bij Maartje. Voorheen heb ik overeenkomende programma’s mogen draaien als “Club Fit 4 Dordrecht” en “Club Xtra NRG”. Net als LEFF geweldige programma’s waarmee kinderen en ouders eet-, drink- en beweegdoelen hebben kunnen realiseren en nog steeds hanteren!

 

LEFF-beweegcoach

Maartje Vissers

Dordrecht_Maartje_Vissers_klein.jpg

Mijn naam is Maartje Vissers en ik ben Buurtsportcoach voor 0 tot 6 jarigen in Dordrecht West.  Daar geef ik op de 12 Doe FF Gezond scholen verschillende lessen, waaronder Gymkriebels. Dit zijn gymlessen voor kleuters ter voorbereiding op het bewegingsonderwijs vanaf groep 3. Daarnaast geef ik Sportkriebels, dit zijn sport kennismakingslessen. De lessenreeks duurt 10 weken, elke week komt er een andere sport aan bod. Ook verzorg ik de cursus Beweegkriebels, dit is een activiteit voor peuters met hun ouders.

Sinds september ben ik Beweegcoach van LEFF Dordrecht. Ik vind het een enorm leuk programma, het is belangrijk om de kinderen bewust te maken van het belang van bewegen. Bij LEFF draait het niet om de beste of de snelste te zijn, maar vooral om het plezier. We werken samen naar een doel toe, dit spreek me heel erg aan. In september zijn we met de eerste groep gestart en sinds maart draaien we nu een tweede groep. Het is ook fijn om nog contact te onderhouden met de eerste groep, het gaat nog steeds goed met hun eet-, drink- en beweegdoelen!