LEFF-team

Sittard-geleen

LEFF-coach
Sanne Hamers
image-2016-02-12_2.jpg"Mijn naam is Sanne Hamers en ik ben 29 jaar. Ik ben van origine pedagoge van beroep. Ik heb na het afronden van de opleiding HBO Pedagogiek veel ervaring opgedaan in het begeleiden van kinderen/jongeren met gedragsproblemen, zowel in dagbesteding als individueel (thuisbegeleiding). Ik ben me 1,5 jr. geleden ongeveer gaan verdiepen in gezonde voeding en ben een opleiding gestart tot voedingsdeskundige. Ook omdat ik zelf veel vage klachten had als moeheid, hoofdpijn en darmproblemen. Ik merkte dat ik me heel goed voelde bij deze nieuwe manier van eten en drinken en dit wilde ik overbrengen op anderen. Door deze passie voor een gezonde leefstijl te combineren met de passie die ik heb voor het werken met kinderen, kwam ik terecht bij een soortgelijk leefstijlprogramma als LEFF. Dit is het begin geweest van mijn carrière als leefstijlcoach. Ik krijg er energie van om kinderen en hun ouders te begeleiden in het maken van gezonde keuzes. En het is helemaal geweldig als ze het verschil uiteindelijk merken en veel meer energie hebben! 

Binnen de Gemeente Sittard-Geleen starten we half maart met LEFF en ik zal hier aan de slag gaan als LEFF-coördinator en LEFF-coach. Ik heb er veel zin in om kinderen en gezinnen te gaan laten ervaren dat een gezonde leefstijl een feestje is! En dat je je er echt fitter, gezonder en blijer door gaat voelen!"


LEFF-beweegcoach
Simone Gommans
Simone_Gommans_Sittard_200.jpg"Mijn naam is Simone Gommans en ben 23 jaar jong. Ik ben combinatiefunctionaris sport & educatie in Sittard/ Geleen en geef naschoolse activiteiten aan kinderen van groep 3 t/m 8 in Grevenbicht. Dit zijn sport- en beweeglessen met als doel kinderen meer te laten sporten en door sporten te introduceren, kinderen naar een sportvereniging te krijgen. Daarnaast ben ik in de vrouwenfitness te vinden en geef ik circuittrainingen en groepslessen.

In januari heb ik mijn certificaat behaald waardoor ik me nu Beweegcoach van LEFF in Lindenheuvel mag noemen. Ik heb erg veel zin om kinderen kennis te laten maken met verschillende sporten en spelvormen en hen te laten ervaren dat bewegen echt zóó leuk kan zijn. Daar draait het bij LEFF uiteindelijk om, PLEZIER. Het leuke aan LEFF is dat je veel leert door het zelf te ervaren."

 

Ook betrokken vanuit Ecsplore!

Jeroen Matthes
"Wat een LEFF-gozer ben ik dat ik hier een stukje over mezelf schrijf en wat goed dat jullie op de website kijken om te zien wie er allemaal in het LEFF-team zitten. Ik zal mezelf aan jullie voorstellen. Ik ben Jeroen Matthes, 29 jaar oud en ik zie mezelf als een inspirator op het gebied van bewegen. Ik inspireer niet alleen kinderen om meer en beter te gaan bewegen, ook ouders spelen hierin een belangrijke factor. Ik bekijk samen met ouders waar mogelijkheden liggen om meer en beter te gaan bewegen in de vrije tijd van het kind. Mijn specialisme is Motorisch Remedial Teaching. Ik verzorg motorische beweeglessen voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand op het gebied van motoriek. Het is fantastisch om te zien hoe snel kinderen zich kunnen ontwikkelen in een korte periode. Deze lessen verzorg ik ook op en rondom de scholen in de wijk Lindenheuvel.

Mijn rol binnen het LEFF-programma is dat ik samen met mijn collega Simone bekijk welk beweegaanbod passend is voor de deelnemers van LEFF. Ik ben erg enthousiast over het LEFF-programma en ik verheug om van meerwaarde te kunnen zijn voor de kinderen en de ouders die gaan deelnemen aan de leuke en leerzame lessen. Succes allemaal!"

 

Janou Cremers
"Mijn naam is Janou Cremers en ik ben 28 jaar. Ik ben combinatiefunctionaris Sport en Educatie bij Ecsplore. Hierbij heb ik verschillende taken. Ik hou me vooral bezig met Smart en Fit, Buurt in actie in de wijk Lindenheuvel en Leyenbroek en ik organiseer mee aan events. Als vooropleiding heb ik CIOS afgemaakt en ben ik nu bijna afgestudeerd als docent lichamelijke opvoeding aan de Fontys Sporthogeschool. Binnen mijn taken heb ik ook veel te maken met gezonde voeding, gezond bewegen en het gedrag. Dit sluit natuurlijk ook weer aan bij het LEFF programma!

Omdat ik de lessen buurt in actie geef in de wijk Lindenheuvel ben ik betrokken bij dit LEFF team. Kinderen die graag meer willen sporten, niet weten welke sport ze willen gaan beoefenen of gewoon lekker een extra uurtje willen bewegen mogen bij mij aansluiten. Dit is voor groep 3 t/m 5 op maandag van 15.45u-17.00u. En voor groep 6 t/m 8 op woensdag van 13.30u-14.45u. In de gymzaal van basisschool de Duizendpoot. Ik hoop dat ik veel kinderen kan stimuleren om te gaan sporten bij mij en later eventueel door kunnen stromen naar een vereniging!"