👨‍👩‍👦‍👦 Het belang van de sociale benadering van gezondheid

April 2024

  1. Vanuit het landelijk team van LEFF waren we op twee “bovenregionale bijeenkomsten over GALA, IZA & Sportakkoord”. Deze waren met name gericht op gemeenten en hoe ze de ambitieuze doelen uit de akkoorden in de praktijk kunnen bereiken. Met LEFF dragen we graag bij aan deze gezondheidsdoelen, in het bijzonder overgewicht bij kinderen verminderen.

    ☀ Inspirerend: veel aandacht op deze bijeenkomsten voor het sociaal domein: erkenning van het belang van een sociale benadering van gezondheid. De gezinnen waar LEFF mee werkt staan sociaal maatschappelijk vaak op achterstand. In de groepsbijeenkomsten helpen we ze o.a. met sociale uitdagingen die ze ervaren als ze gezonder willen gaan leven. Zowel kinderen als ouders vinden sociale steun in de LEFF groep.

    ⚡ Wat ook aan de orde kwam op de bijeenkomsten: in de uitwerking van regioplannen voor GALA, IZA & Sportakkoord ontbreekt tot dusver het sociaal domein; het zijn vooral (medische) zorgpartijen waar al afspraken mee zijn gemaakt. De LEFF gezinsaanpak wordt uitgevoerd binnen het sociaal domein. Wij merken in de praktijk ook dat gemeenten hierop nog hun visie aan het ontwikkelen zijn, vaak nog geen besluiten kunnen nemen over inzet van interventies met een sociaal karakter.

    👉 Gemeenten, we denken graag mee hoe een sociale interventie als LEFF voor kinderen met overgewicht past in jullie lokale en regionale ketenaanpak. je kan ons bereiken via info@start-leff.nl

Vorige
Vorige

🎯 LEFF in de preventiematrix overgewicht & obesitas

Volgende
Volgende

🔎 Ken jij de geheime namen van suiker?