Is LEFF een 'kinder-GLI’ die in aanmerking komt voor vergoeding door de zorgverzekering? 💸

Maart 2024

Rond de ketenaanpak voor kinderen met overgewicht en obesitas wordt veel gepraat over ‘de kinder-GLI’ die door zorgverzekeraars vergoed gaat worden. Wij krijgen regelmatig de vraag of dat ook voor LEFF geldt. Want LEFF is toch een GLI voor kinderen? .

✔ Ja, LEFF is een GLI; dat staat voor Gecombineerde Leefstijl Interventie, met drie componenten: gedrag, voeding en bewegen. LEFF is geen dieet of afvalprogramma, maar kinderen bereiken wel een gezonder gewicht door in 20 weken op een leuke manier een gezonde leefstijl aan te leren. LEFF is er voor alle gezinnen met kinderen die wel overgewicht (of obesitas) hebben, maar niet zo ernstig dat ze (para)medische zorg nodig hebben. Door deelname aan LEFF krijgen ze passende ondersteuning. Zo kunnen we voorkomen dat ze ernstiger overgewicht of Obesitas ontwikkelen.

❌ Nee, LEFF wordt niet als zorg vergoed, dat zijn andere GLI programma’s, die duren tot 2 jaar. De vergoeding is alleen voor kinderen waarbij Obesitas met een verhoogd ‘gewichtsgerelateerd risico’ (GGR) is vastgesteld door een huisarts, kinderarts, jeugdarts of jeugdverpleegkundige. Er is dan sprake van een medisch probleem waarbij ‘de GLI’ onderdeel is van de behandeling.

👉 Heb je vragen over LEFF? Of ben je werkzaam bij een sportorganisatie, sociaal werk-, jeugd-, of welzijnsorganisatie en geïnteresseerd om een leefstijlinterventie zoals LEFF aan te bieden, in het Sociaal Domein in jouw gemeente? Neem contact met ons op via info@start-leff.nl

Vorige
Vorige

👋🏼Ontmoet Paulien, één van de gezichten achter LEFF!

Volgende
Volgende

✨ LEFF-coach Anja de Haan vertelt over de LEFF groep in Drachten